Blog Archive

Followers

Tuesday, March 20, 2012

Verslag over 20 maart 2012

De 6 uur van vandaag was minder meditatie en meer ademhalingsoefeningen. Helemaal in mijn straatje. En voor de verandering hield Swamiji er ook nog eens om 8 uur precies mee op. Ik heb een grote bewondering voor deze Swami, maar stukken minder als hij nog eens om 8 uur met chanten gaat beginnen...

Het was ook wat rustiger dan anders vanmorgen, ik weet niet hoe laat iedereen nog is blijven plakken gisteravond, of dat er weer een buikloop in opkomst is...

Tijdens de yogales moest ik vandaag de correcties doen samen met Kamal. Pfff... dat was zwaar werk. Maar gelukkig ben ik helemaal over de dip van gister heen. De grootste verrassing van de dag was Toshi. Toshi is een deelnemer uit de vorige novembergroep, de groep waar mijn vriendin Sylvie in zat. Toshi was vorige maand 2 dagen in Singapore. Toen heeft Sylvie hem meegenomen naar onze yogashala en kon ik hem in actie zien. Hij komt uit Japan en is sinds zijn jeugd al met martial arts bezig. Hij is nu denk ik een jaar of 28, en is de allerbeste yogi die ik ook gezien heb, inclusief videobeelden op internet. Hij is ook nog eens ontzettend bescheiden en aardig. Kortom; ik had moeite af en toe mijn aandacht bij mijn groep te houden.

Na de les heeft Bling Bling het voor elkaar gekregen Kamal uit te nodigen voor een glaasje sap en een wandeling langs de Ganges.
Bling Bling is tot over haar oren verliefd op Kamal.
Het nadeel is dat ze 9 jaar ouder is dan Kamal, en dat Kamal waarschijnlijk (bijna) elke vrouw kan krijgen waar hij zijn oog op laat vallen. Kamal behandelt iedereen even aardig, en we weten wel dat hij geen vriendin heeft, want hij woont nog bij zijn mammie. (Kamal is 31)
Ik hoop van harte dat het Bling Bling gaat lukken, maar ik geef haar niet veel kans.
Het nadeel van dat glaasje sap en die wandeling is wel, dat Bling Bling, die toch al moeite had om over iets anders te praten dan over de ogen van Kamal, nu helemaal geen ander gespreksonderwerp meer heeft.
Gelukkig kan ze ook erg om zichzelf lachen en we speculeren er samen gezellig op los. Ik heb allerlei adviezen voor haar maar ze wil niks van mij aannemen. Mmm... wie is er nu 17 jaar getrouwd en wie is nu niet verder gekomen dan 6 jaar samen wonen??
Bling Bling is trouwens ook de ex van Muscle Ball, en kan vol leedvermaak het gedoe rond Machu Picchu aanzien.
Ik vind Muscle Ball een bijzonder leuke vent. En waarschijnlijk een stuk bereikbaarder dan Kamal. Maar volgens Bling Bling is 2 maanden Muscle Ball meer dan genoeg.
De Samurai is trouwens ook erg leuk, maar die is nog een stukje jonger en spreekt ook niet zo goed Engels. Zelfs Toshi kan haar aandacht niet van Kamal af krijgen.

Na de ochtendles gaan ontbijten, niet te veel want om 12.45 uur moest ik de yoga les geven. Ik was wel een beetje zenuwachtig maar niet zo erg.
Er kwamen 4 mensen van buiten de groep, en 4 mensen van onze groep. (eigenlijk worden we geacht om de dag een les mee te draaien, maar iedereen wordt al steeds vermoeider)
Tijdens mijn proefles had ik al door dat ik ook wat te langzaam telde, dus ik de telling goed in de gaten gehouden. De volgorde en wat te zeggen is geen probleem, voor mij is het moeilijkste de houdingcorrecties. Maar daar heeft iedereen het moeilijk mee.
Iedereen was na de les bijzonder te spreken over de klas, (en we zeggen gewoon eerlijk wat we ervan vinden) dus opgelucht en vol energie ging ik naar de theorie les. Phylosofie heeft eindelijk plaats gemaakt voor anatomie, en dat weet ik wel, maar ik kan hier beter wakker bij blijven.

De laatste les hebben we eerst wat praktijklessen van de groepsgenoten doorgesproken. Daarna wat houdingscorrecties erbij geleerd en toen was het de tijd al om. Eitje vandaag dus.

Omdat ik 2 dagen geen tijd heb gehad voor de computer, ben ik maar braaf in de ashram gaan eten zodat ik wat tijd had voor de computer.
Dus saaie bloemkool, dahl en rijst gegeten met weinig kruiden en smaak, en 2 chapaties en rijstepap toe.
En nu SNEL naar BED!!!

Ziekenboeg;
Doccy heeft erge rugklachten.
Baboeska, de Russin uit ons gezelschap, heeft buikloop.
Granny is ook weer terug bij af.
De buikloop van Baby en yoga Eva gaan wat beter. Popeye is bijna weer fit (alleen ligt nu Olijfje, zijn vrouw, ziek op bed. Die doet niet mee met de cursus en het geeft hem wat meer rust, want meestal besteedde hij zijn rustpauze met haar op pad te gaan)
De eieren lijken te werken voor Jatta (of het was de sap en de wandeling); die bruist weer van de energie.


.





No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.