Blog Archive

Followers

Wednesday, March 14, 2012

verslag over 13 maart 2012

Toen ik deze ochtend om 5.20 uur de dopjes uit mijn oren haalde, hoorde ik het meest welkome geluid wat ik me voor kon stellen; een ongelovelijk harde regenbui. Ik besefte gelijk dat de meditatieles pas gegeven zou gaan worden als het droog werd, want niemand heeft regenkleding of zelfs maar een paraplu. Dus hup, doppen er weer in en me omgedraaid... maar verder slapen bleek onmogelijk.
Dus ik maar lekker rustig de dag opgestart, wat achterstallig huiswerk doorgenomen en op m'n gemak aangekleed. Toen begon de regen al wat af te nemen en tegen 7 uur was het droog dus ben ik maar braaf voor het laatste uurtje pranayama naar de les gelopen. (Jatta heeft totaal geen moeite met zich nog een keer omdraaien en ze werd niet eens wakker van mijn gerommel dus die lekker laten liggen)
Alleen Muscle ball, jezus en Talky Talky waren er. De Swami houdt duidelijk ook niet van regen.
Na een kwartiertje kwamen er nog een paar aankakken, en Talky Talky heeft de les gegeven. Een uurtje is eigenlijk lang zat!

Daarna de ochtend klas. Er kwam een enorme grote vreemde man naast me staan, op de voorste rij. Hij was minstens 50 en een 'die hard' India ganger. (=ziet er niet uit)
Hij vroeg me iets wat ik niet kon verstaan en ik probeerde hem maar wat te negeren. Toen de les begon bleek dat hij geen idee had wat ashtanga is. Hij was zo stijf als een plank. En hij besloot mij maar als voorbeeld te gebruiken en deed precies (nou ja...) wat ik deed.
Gelukkig stond Picky Tastebud 1 aan mijn andere kant en wij gaan precies even snel dus ik concentreerde me maar op haar.
Achter me stond jezus (ik viel wel in de prijzen vandaag!) die ook nog steeds geen benul van de volgorde heeft. In het begin was hij zo stronteigenwijs dat hij gewoon zijn eigen gangetje maar ging, maar dat kan hij nu niet meer. Op een gegeven moment stonden we elkaar in een pose recht aan te kijken; dat kan dus niet, want ieder moet dezelfde kant op kijken. Ik zag hem denken; zij zit FOUT! Maar toen hij voorzichtig eens om zich heen gluurde, zag ik dat het besef tot hem door begon te dringen dat HIJ degene was die fout stond. Nou, en dan gaat zijn kin in de lucht, arrogante blik op oneindig en met een enorme theatraal gedoe draaide hij zijn pose om. Het is gewoon een zielige voorstelling. Wat een looser.

Na de les gedouched en alleen wat yoghurt en fruit gegeten want over een uur zou de volgende les al zijn. Snel even naar het internet cafe en daarna gelijk door naar de kleine shala voor de les van Yoga Eva. Zij is een medegroepsgenoot uit Hongarije. Ze is al ruim een jaar docent en wil er ook haar volledige beroep van maken. Ze heeft plannen voor Monaco... Het is een aardige meid, en op haar klas was ook weinig aan te merken.
Daarna ging iedereen braaf naar filosofie, maar ik ging naar mijn favoriete restaurantje met uitzicht op de Ganges en at een heerlijke vegetarische biriyani en mijn favoriete palak paneer. (spinazie)
Picky Tastebud 1 had me al beloofd de aantekeningen goed bij te houden en ik zat er zo lekker dat ik ter plekke besloot de hele les maar eens te spijbelen.

Helemaal opgeknapt ging ik daarna naar de grote shala voor de adjustments klas, die altijd erg leuk en leerzaam is.
Daarna ging Picky Tastebud 1 naar de kleermaker, en ik sprak met haar af dat ik in de ashram zou kijken wat de pot schafte, en als het niet lekker was, zou ik haar ontmoeten in Moon Dance restaurant; dat is haar favoriete toko.
Nou, het eten was niet veel soeps vandaag, of misschien te veel soeps. Toevallig stond er in de ashram ook palak paneer op het menu, maar de keukenjongens hadden zich waarschijnlijk in het recept vergist want het was net zo dun als bouillon. Daarbij rijst, en aardappels en erwten zonder veel smaak. Tja, ik was 's middags natuurlijk al 'buiten de deur gaan eten' maar ik vond het ook sneu voor Picky Tastebud 1 om haar in haar eentje te laten eten, dus uit goedheid van mijn hart naar Moon Dance restaurant. Jatta wilde niet mee, die had geen energie om de heuvel op te lopen. Ik maak me zorgen om haar. Ze heeft 's nachts koorts en haar sputum ziet groen. En maar doorgaan.
We hebben heerlijk zitten eten in Moon Dance restaurant, en voor we weggingen vroeg ik of ze soms eieren hadden. Rishikesh is volledig vegetarisch, en aan de noord kant van de Ganges, waar wij zitten, zijn er zelfs geen eieren te krijgen. Maar ik had al gehoord dat Moon Dance een paar kippen heeft, en ja; ze hadden nog 2 eieren. Dus die hard laten koken voor Jatta en wij naar huis.
Ik heb nog nooit iemand zo blij zien kijken naar 2 hardgekookte eieren!!!

ziekenboeg;
Granny
Ugly en Sneeuwwitje nog plat met buikgriep en jezus sloot zich bij hen aan later op de dag.
Jatta kwakkelt maar gaat door, net als Yoga Eva.
Machi Picchu heeft een baaldag opgenomen.

.

No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.