Blog Archive

Followers

Sunday, March 18, 2012

verslag over 18 maart 2012

De yoga les in de ochtend ging prima. Niks geen spierpijn en het ging lekker.
De late middag yoga les was al mijn energie op. Ik ben niet gewend aan 2 lessen (soms 3) per dag en zowiezo ben ik niet van de middag/avond lessen...

Langzamerhand moet iedereen een keer eraan geloven om een praktijkles te gaan geven. Hier aan vooraf moet je een ochtend yoga les van de zijlijn bijwonen om te observeren hoe Kamal alle houdingen corrigeert.
De dag erop kun je weer niet mee doen; dan moet je 's morgens Kamal helpen met de correcties en vervolgens om 12.45 uur de middagles geven.
Omdat ik ongesteld werd, waar ik soms erg veel last van heb tegenwoordig, heb ik me gelijk aangemeld voor de beurt morgen.
Je moet er toch een keer aan geloven, ik vind er niks aan om een yoga les te missen, dus als het dan toch moet, dan nu maar.

Het gevolg is wel dat ik het aardig druk heb deze 2 dagen, om in je vrije tijd nog even alle aantekeningen door te lopen, te oefenen en een les voor te bereiden. Ik ben wel blij dat ik al aardig wat lessen gegeven heb. Maar het is toch een grote uitdaging, omdat de telling bij ashtanga vrij nauw loopt. En je moet de houdingcorrecties van Kamal gaan toepassen. Het gevolg is dat mensen vaak zo druk zijn met die correcties, dat de telling veel te langzaam gaat. Dat zal voor mij ook wel het grootste struikelblok worden.
Maar voor de helft van de groep is het OOK nog eens een eerste keer les geven, vaak niet in de taal die ze gewend zijn. Die hebben het nog eens een stukje zwaarder.

Daarnaast hebben we van Talky Talky ook nog een opdracht gekregen allemaal een les te geven in willekeurig onderwerp (yoga gerelateerd) van een minuut of 20. Ik kwam op het slimme idee Peter te vragen via mijn computer in Singapore een oud word document te laten opsturen, wat ik gemaakt heb voor mijn vorige yoga opleiding.
Nou, dat is gelukt dus daar kom ik goed van af!


Ziekenboeg;
Puppy en Baby deden nergens aan mee wegens buikklachten.
Poppeye is wat aan de betere hand, komt zoveel hij kan, maar hij ziet er slecht uit. Zelfde voor Yoga Eva.
Jatta knapt ook nog helemaal niet op, die slaapt bij op meditatie en filosofie en gaat er vervolgens volop tegenaan met de praktijk lessen... zucht... die zie ik nog niet hard opknappen.

.

1 comment:

Jacqueline said...

Hoi Liesbeth,
Nou, ik probeer een berichtje te plaatsen, maar dat lukt niet echt. Ik heb je blog van de week van Femmy gekregen en ben nu begonnen met lezen, ben bij dag 4. Jeetje, wat een avontuur zeg. En dat je het volhoudt!!
Ik vind het wel gaaf om je avonturen te lezen, by the way, het zou niks voor mij zijn.
Heel veel succes nog en hou het van hieruit in de gaten allemaal.
Veel liefs, big hug,
Jacqueline

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.