Blog Archive

Followers

Saturday, March 3, 2012

4 maart 2012, 4e cursusdag

Nou, dat uurtje rust gistermiddag heeft niet veel geholpen. Die theorie/filosofie lessen zijn gewoon niet door te komen. We zitten op een groot balkon, lekker in de buitenlucht, maar iedereen heeft moeite niet in slaap te vallen;


Ach ja, wie weet, wordt het nog wat interessanter...
Als die les afgelopen is, veert iedereen weer op. Dan is er thee en holt iedereen naar de grote shala voor de adjustment les van Kamal. iedereen weer wakker en alert.

Na de les heb je even tijd om op te frissen, en daarna holt iedereen naar het diner. Gisteravond was het echter 2 soorten pasta, een rode en een witte, beiden smaakten hetzelfde (naar kale pasta) en alleen een schaaltje papaya als 'groente'. Ik dacht gelijk vol heimwee aan het heerlijke restaurant van de eerste dag, waar je de zon in de Ganges ziet ondergaan en je haast niet kunt kiezen uit het menu.
Ik vertelde Jatta, Naomi en Noreen hierover. (Noreen en Naomi zijn 2 cursisten die net als ik uit Singapore komen. Zij volgden ook lessen van Asokan en door de verhalen van Sylvie zijn zij ook hierheen gekomen voor de cursus. Noreen is Chinees en Naomi is Japans/Koreaans)
Jatta en Naomi waren te moe om naar het restaurant te lopen (5 minuten!!) en besloten toch maar aan te vallen op de spagetti. Noreen en ik smeerden hem zo onopvallend mogelijk en daarna hebben we toch ZO heerlijk gegeten!! We besloten dat we elke avond even zouden gaan kijken wat de pot schafte en als het weer een groenteloze of smakeloze maaltijd zou zijn, dat we dan het dorp weer in zouden gaan.

Toen we thuis kwamen hoorden Naomi en Jatta vol spijt aan wat ze gemist hadden. Die gaan de volgende keer vast mee!

We hadden nog even tijd om wat te kletsen, en daarna snel naar bed. Het wekkertje wat ik op Changi airport had gekocht, is al kapot en Jatta beloofde me wakker te maken in het onwaarschijnlijke geval dat ik langer zou slapen dan half 6.
Nou - dat gebeurde dus prompt. Ze zegt dat ze op mijn deur heeft gebonst, maar ik werd pas uit mezelf om 5 voor 6 wakker, net toen ze weer kwam kijken waarom ik niet op stond.
Zij is toen snel naar de eerste les gegaan en ik heb me als een speer aangekleed en ben haar achterna gegaan.
Ik heb een erge hekel aan te laat komen.

Het bleek dat we vandaag nog een nieuwe cursist erbij hebben gekregen. Een Afrikaanse moslim met het uiterlijk van mijn yogaleraar Asokan.
Adam, de acteur, had vanmorgen zijn haar los en hij lijkt erg op Jezus, maar dan met opgeblazen borstkas en ego. jatta en ik noemen hem vanaf nu Jezus. De hele klas heeft al genoeg van zijn aandachtvragerij. Gister ging hij opeens tijdens de les een soort martial art act weggeven. iedereen negeerde hem, maar we wachten vol spanning af wanneer Kamal genoeg van hem gaat krijgen.

De groep bestaat nu uit 18. De Bhutaanse jongen is al afgevallen, ik denk dat hij niet genoeg Engels verstond. Ook een oudere dame die er de eerste dag bij was zien we nooit meer.
De 14 dames van de groep zijn allemaal oke. Veel verschil in yoga-niveau en leeftijd, maar iedereen is enthousiast en doet goed mee naar kunnen.

Ik had het meest opgezien tegen de vroege ochtendles van 6 -8 (meditatie, pranayama en chanting) van Sunil. Maar die blijkt erg leerzaam en interessant.
Om half 9 is dan de 2 uur ashtanga yoga mysore stijl van Kamal. Mysore betekent dat iedereen de volgorde uit zijn hoofd moet kennen en die voor zich zelf moet gaan uitvoeren. Er zijn ook mensen welkom in deze les die niet de opleiding doen. Die staan tegenover ons. Kamal, en zijn asstistent Boris, rennen overal tussendoor om iedereen een beetje te corrigeren. Jezus heeft nog steeds de volgorde niet geleerd. Hij heeft nu een papier gekregen waar die op staat en hij doet zijn best. Maar ondanks dat hij dus steeds moet kijken wat hij moet doen, is hij elke dag als eerste klaar.

De spierbal die op Asokan lijkt, deed ook goed zijn best. Hij is erg sterk, maar mist de prachtige uitvoering van John, de Amerikaan die in Japan woont.
De Japanse jongen, Yuko, die op een samurai lijkt, is nog erg jong. Hij doet goed zijn best. Ik denk dat als hij door gaat, erg ver kan komen.

Vandaag stond ik naast Jatta. Zij is de beste van de dames. Het is erg leuk met haar op te 'werken'.

Na de les snel douchen, brunchen en nu is mijn computer uurtje weer bijna afgelopen. Over een dag of 10 wordt zelfs dit uurtje volgepland; dan moeten wij nl zelf les gaan geven aan elkaar.


.

No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.