Blog Archive

Followers

Wednesday, February 24, 2021

24-02-21.

Zowaar 8 uur geslapen, kleine onderbreking om 4.30 uur van de moskee, maar daarna weer lekker verder geslapen. Dus vanmorgen uitgerust en mijn yogamat maar eens uitgerold. Naast de gym is er zelfs een zaaltje met houten vloer en waar de airco uit kan; perfect! Het ging prima en daarna maar gelijk even aan het zwembad een boekje liggen lezen.


Uitzicht vanaf mijn ligbadje op de infinity pool en de skyline van Jakarta.

Peter had het boek 'Niet te breken' van Sander Aarts, de best getrainde militair van de Nederlandse Special Forces. Ik ben totaal geen fan van welke militaire opleiding dan ook maar ik moet zeggen; het boek las lekker weg en er staan goede levenslessen in. Aanrader!

Daarna gedoucht, gebruncht, 2 uur een online workshop gevolgd, uittreksels gemaakt voor mijn studie, blog geschreven, en daarna besloot ik maar eens boodschappen te gaan doen. De supermarkt heeft een redelijk assortiment. Maar de keuken van Peter is niet helemaal op koken ingericht. gasfornuis, paar pannen, peper en zout. Zo iets. Peter eet altijd warm op kantoor; de zus van Ciska heeft een catering bedrijfje en verzorgd de warme lunches. Ook koopt Peter vaak doosjes van haar rendang. Die vriest hij in, en eet het dan met rijst en broccoli. We hebben het de eerste avond gegeten. Voor mij smaakt het naar een pot sambal. Maar Peter houdt wel van pittig. De rest van de week eet hij OF brood met kaas, OF gaat hij langs de salade bar, OF gaat hij uit eten met zakenrelaties of vrienden. Ik bedacht dat we vanavond die salade bar maar eens zouden gaan proberen. Ze pretenderen dat alle ingrediënten binnen 3 dagen van het land in de winkel liggen. Het zag er redelijk vers uit. Je kon kiezen uit sla, spinazie, boerenkool of ruccola. En dan nog wat toppings kiezen zoals bietjes, wortel, komkommer, endame boontjes, alfalfa kiemen, mais, pitjes, kaas, kip, bief, ei, etc. En daarbij waren er 15 soorten slasauzen, en kon je nog breadsticks, wraps, quinoa, geroosterde tempé of breadcrumps kiezen. Ik moet zetten, voor 7 Euro kreeg je een enorme bak en het zag er inderdaad vers uit. We hadden er allebei meer dan genoeg aan als diner.



.

No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Brazilië en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.