Blog Archive

Followers

Thursday, February 18, 2021

12-02-2021 Amsterdamse waterleidingduinen. Ongeveer 13 km.

Vandaag was ik van plan in de Amsterdamse waterleidingduinen te gaan wandelen. Ik had bij Vogelenzang een mooie route gevonden; Het tientje van Waternet. Maar eenmaal daar gekomen besloot ik het los te laten; wandelingen door de duinen zijn normaal al een aanslag op mijn oriënterings- en kaartlees vermogen, maar met sneeuw kon ik het pad bij de 100e zandkorrel na de 20e dennenboom vast nooit vinden.

Bij de ingang hing een kaartje en ik zag dat de oranje wandeling 7 km zou zijn; ik besloot om te beginnen met de oranje paaltjes en wel te zien waar ik zou komen.

Nou, binnen de eerste km raakte ik het spoor al bijster maar ik had wel de eerste herten te pakken;

 

Links boven; zie je het hert in het midden tussen de bomen?

Er waren plassen waar geen laagje ijs op lag maar er waren ook diepgevroren sloten;

Bij het momument waar in april '45 zes Britse piloten zijn neergeschoten, kwam ik een stel tegen dat 'Het tientje van Waternet' liep. Ze vertelden dat ze erg liepen te dwalen en te zoeken maar dat ze toch vaak het pad weer konden oppikken. Ik was blij dat ik het had losgelaten. Scheelt ook koude handen! (Foto's maken af en toe was al koud zat!)

Ik passeerde nog 2 groepjes herten;

Na ruim 2 uur lopen keek ik eens op Google Maps waar ik ongeveer zat. Het was nog een klein uurtje terug naar de auto en ik besloot dat 3 uur wandelen precies goed was voor vandaag in de kou.

Toen ik bijna weer bij de uitgang was, haalde ik het echtpaar van 'Het tientje van Waternet' weer in. Ze vertelden dat kort nadat ze mij hadden gezien de route volledig kwijt waren en ze hadden ook met Google Maps de weg terug gevonden. Ik was blij dat ik het niet geprobeerd had!

Het was een prachtige wandeling die ik in meerdere jaargetijden gerust nog eens kan herhalen!




.


























No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Brazilië en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.