Blog Archive

Followers

Wednesday, August 21, 2019

Operatiedag 22 augustus, 5 uur.

Gister was de opname dag. 
Ik had tot 5 uur geslapen; een hele prestatie voor mijn doen.

Peter en ik waren om 11 uur volgens afspraak in het Westeinde ziekenhuis in Den Haag. Ik kreeg een intake gesprek van een klein uurtje met een arts-assistent. Stelde niet veel voor. Hij moest een paar van mijn vragen bespreken met zijn baas, deed een neurologisch onderzoek (alles in orde), en gaf me ten afscheid 3 tabletten Dexamethason, te nemen om 12, 17 en 22 uur.

Toen nog langs de bloedafname voor een dubbel check bloedgroep, en toen mocht ik weer naar huis. Het opname gesprek met de verpleegkundige zou de volgende dag, vandaag dus, gebeuren om 7 uur. En dan om 8 uur de operatie.

We zaten iets na 12 uur terug in de auto. Peter hielp me herinneren aan de Dexamethason (prednison; een bijnierhormoon). Toen ik zei dat ik die al genomen had toen ik op de bloedafname zat te wachten, keek hij me een beetje wantrouwend aan. Maar ik zei dat dit mogelijk hersen zwelling morgen kan helpen voorkomen en dat ik hem echt wel had genomen.
Tijdens de operatie krijg ik nog een portie en dan wordt het weer afgebouwd als het goed gaat.

Weer thuis hebben we geluncht, toen een dutje op de bank, wat laatste boodschappen, mijn moestuin nog wat aangeharkt, wat groente geoogst en sap van gemaakt, gekookt (Lilith, Jillis en Emma kwamen ook eten en slapen), en daarna wilden Lilith en Emma mij wel gezelschap houden voor een laatste wandelingetje. Na 3 kwartier besloten we gezamenlijk het hele rondje Vlietlanden te doen (2 uur). Ik vrees dat ik hun wel een beetje heb voortgesleurd, maar het was een heerlijke avond. Alleen kwamen er het laatste uur op sommige stukjes hele irritante vliegjes/mugjes in de lucht. Gelukkig huppelden er wel 20 konijntjes op diverse plekken in allerlei tinten bruin en wit rond. 
Weer thuis ging mijn familie aan de wijn, chips, en achter de tv en ik ging nog even voor de laatste keer mijn haar wassen (mocht niet meer de volgende ochtend) en naar bed.

Ik werd om 3.30 uur wakker. Viel ook niet eens tegen. Om 4 uur eruit gegaan. 40 minuten pranayama/meditatie gedaan, nog heel even in mijn trapeze gehangen en op mijn trampoline gesprongen (goed voor mijn lymfe-vaten).
Nu nog even dit blog, daarna nog een smoothy maken voor hopelijk vanmiddag/vanavond en een juice voor morgenochtend - die vries ik in.

Ik ben er klaar voor.



.

No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Brazilië en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.