Blog Archive

Followers

Tuesday, April 20, 2021

14-4-21. Groene Wissel Hillegom (14 km) met Patricia.

Patricia en ik reden naar station Hillegom, waar je gratis kunt parkeren en waar deze wandeltocht van start ging. We hadden er weer zin in en waren benieuwd of de bollenvelden er al goed bijlagen. 

Al snel hadden we onze eerste veldjes voor de lens;



Vooral de hyacinten geurden sterk, en verder waren er veel narcissen en de meeste tulpen velden moesten toch nog komen. Het was natuurlijk op een enkele dag na nog niet echt warm geweest dit voorjaar.

We kwamen langs een (uitgestorven) ingang van de Keukenhof. Komend weekend gaat hij als proef 3 dagen open voor een select aantal geteste mensen. We kwamen ook langs kasteel Keukenhof, een park dat wel open was maar niet op onze route lag;

Hierna gingen we via een klaphekje het Landgoed Keukenhof in. Dat kwam goed uit want we moesten allebei nodig plassen. De eerste boom was voor ons.

Het landgoed is een prachtig moerasbos, met een heuse kaboutertuin. Als je je tuinkabouter zat bent kun je die hier droppen. Gelukkig lagen er op de ergste stukken boomstammetjes op strategische plekken. Het bleek ook het enige stuk onverhard pad te zijn; de rest van de route ging over asfalt en langs wegen, die gelukkig vrij stil waren op deze doordeweekse dag. Bij het voormalig station Lisse kwamen we het Landgoed weer uit en kwamen we nog langs diverse velden;








Ondanks dat het een vrij recht-toe-recht-aan route was slaagden we er toch in (druk aan het kletsen) een afslag te missen maar even later konden we gelukkig de route oppikken. 

Er waren veel stalletjes met bloemen te koop langs de weg, maar die waren wel heel erg op toeristen gericht en we vonden de prijzen veel te hoog voor een bosje tulpen. Dat was wel een beetje jammer maar nu hoefden we er ook niet mee te sjouwen.










.

No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.