Blog Archive

Followers

Saturday, August 23, 2008

Ken je Ikea op een koopzondag in december?

Nou dat feest keer 3 en dat kun je hier elk weekend meemaken.

Maar ja, met Peter en de kinderen moet het wel in het weekend. Om 10 uur 's morgens is het wel te doen, maar zaterdagochtend moet Peter volgens contract werken. (dat is echt vooroorlogs met al die uren die ze hier al maken. Maar geen man die protesteert - alleen de vrouwen - dus zal dit nog wel in stand gehouden worden, zeker tot vlak voor zijn pensioen zo tegen z'n 70ste).
Jillis is begonnen met rugby op zondag ochtend, dus dat ik ook al geen optie. (even tussendoor; kan zo vreselijk afdwalen, ik weet het, maar wil toch een foto toevoegen die ik gemaakt hebt toen Jillis deze zondag terug kwam van de rugby training (die weten van geen op houden; het uurtje loopt steeds minstens 45 minuten uit en dan zijn die gasten echt gesloopt)
'hoezo kan ik niet naar binnen, mijn schoenen zijn toch uit?!'

Maar goed, wij wilden zaterdagmiddag gaan fietsen met de kinderen. Daar liepen ze al niet helemaal warm voor. Lilith heeft zowiezo al bij alles wat je voorstelt het tegenvoorstel om haar thuis te laten (en vervolgens de hele middag achter you tube of u tube of hoe heet dat, afgewisseld met tv en WI). Ik zal blij zijn als ze de leeftijd heeft dat ze nergens meer mee naar toe gaat, want dit kost een energie. Grrrr. Maar toen kwam er voor de zoveelste keer die dag een tropische stortbui naar beneden waarin zelfs Peter en ik onze meerdere moesten erkennen.

Dus dan maar naar Ikea want niemand wil wachten tot ik alle woonboulevards van Singapore ben afgeweest.
Eerst nog maar langs een tip van Peter's collega (zulke dingen moet je volgens mij ook niet aan mannen vragen) maar die meubel mall was helemaal niets. Dus rond half 4 in de file voor de parkeergarage bij Ikea. We hadden tijdens ons 1e weekend -om 10 uur 's morgens- bij Ikea wel wat gezien, maar waren nog niet echt enthousiast. Nou, de 2e keer nog steeds niet echt. Om 6 uur waren we zo gaar dat we het restaurant in zijn gedoken. Ahhh. Zelfs bij de meest onooglijke hawkerstal (lokaal eettentje, vaak op straat) is het eten hier in Singapore misschien niet helemaal zonder extra beestjes, maar in elk geval verrukkelijk. Ikea houdt zich bij het Zweedse gehaktballetjes genre... yak. Maar met iets in de buik hebben we toch maar knopen doorgehakt, vervolgens nog een half uurtje kassa en 45 minuten bij het afspraken bureau over de afleverdatum en toen was de zaterdagavond ook gevuld.

Ook de terugreis had nog een extra spannende attractie. Peter reed al 40 km met knipperend benzine lampje en we moesten nog 20 km naar huis over een snelweg waar geen benzine pompen zijn. Peter is zo'n echte man die nooit de weg wil vragen dus zonder airco op weg naar huis waar we 4 km voor huis pruttelend een benzinestation inreden.



No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.