Blog Archive

Followers

Tuesday, June 23, 2015

Het Oranje bal

Het enige wat ik mis uit Singapore is de Hollandse club, en dan vooral de bibliotheek met de fijne sortering en mijn leuke vrijwilligersbaantje.

Hier is er ook een Nederlandse vereniging, maar dan zonder locatie. Ik moet zeggen; zij doen ook hun best. De evenementen worden telkens op een andere plek georganiseerd. Een bbq aan het begin van het schooljaar, een puzzelrit, borrels, fotografie lessen, tennis wedstrijd, koffie ochtendjes en natuurlijk het Oranje Bal.

Dit jaar was het thema 'Hollywood' en je werd geacht je hierop te kleden. Dus Peter z'n smoking uit de mottenballen en ik mijn enige, 15 jaar oude, zelfgemaakte lange jurk uit de kast. Peter is sinds januari 6 kg afgevallen (!!) dus die smoking zat wat aan de ruime kant. Mijn jurk paste nog perfect.
Ik heb hem gemaakt met hulp van tante Nely, die coupeuze is geweest maar door een hersentumor niet meer kon naaien. Maar kritiek geven en me 3 keer een naad laten uithalen; daar zat ze niet mee. 
Ik moest de hele avond aan haar denken. Tante Nely. Inmiddels al 8 jaar overleden. Mijn peettante. Ik denk dat ze het heeeel leuk had gevonden als ze nog geleefd had, dat ik die jurk nog steeds (heel af en toe; zo spannend is dit expat leven ook weer niet) aan doe.

Voor we weggingen, maakte Jillis (gedwongen) een paar foto's van ons. 'Doe dat nou maar, voor ons, is leuk voor Lilith, sturen we haar een afdruk via whats app.' 
Zijn commentaar; 'Als ik op de universiteit zit hoef je echt naar mij dit soort foto's niet te sturen, he!??'  
Nee Jillis, dat weten we, MAAK ER NU MAAR EEN PAAR!

Resultaat;



Op het feest zelf kon je zeer glameureus met je vriendinnen op de foto; hier zie je mijn Nederlandse vriendinnen uit Jakarta, en eronder met onze mannen;


















De avond zelf was ook zeer geslaagd. Eerst een erg lekker 5 gangen diner, met een veiling voor het goede doel, en daarna een disco (met genoeg mogelijkheden om daar aan te ontsnappen).




                                                                    .


No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.