Blog Archive

Followers

Monday, November 10, 2014

Progressive dinner op onze compound


Afgelopen zaterdag avond hebben we een progressive dinner georganiseerd op onze compound. Er wonen ongeveer 20 gezinnen, verdeeld over 12 huizen en 8 appartementen, en 10 gezinnen gaven aan op de geplande datum mee te willen en kunnen doen. (Er was eigenlijk NIEMAND die niet mee wilde doen, maar zie maar eens een datum te prikken dat iedereen kan. Maar het geeft wel aan hoe groot het enthousiasme hier is en ook de bereidheid om het met buren leuk te maken.)
10 stellen dat betekende 20 deelnemers en we besloten om 2 groepen te maken, dus een 5 gangen menu verdeeld over 10 woningen. Iedereen kreeg dus de opdracht om 1 gang te maken voor 10 gasten. Na elke gang werd er gewisseld van huis en groepssamenstelling. Welke gang jij moest verzorgen werd dmv loting bepaald, en na elke gang moest er dus precies op het juiste tijdstip gewisseld worden.
Nou, het liep allemaal gesmeerd. Iedereen had zich ontzettend uitgesloofd en behalve dat je buren ontmoette die je nog niet gezien had, kon je natuurlijk ook ongeneerd een kijkje nemen in alle huizen. Alle huizen op de compound zijn in dezelfde stijl gebouwd maar ze zijn allemaal heel anders. Het was erg leuk om de huizen van binnen te zien.

Het was nog een beetje spannend of Peter die avond wel zou kunnen maar gelukkig kwam het precies goed uit en landde hij 3 uur voor het eerste gerecht zou beginnen. Wij mochten aanschuiven in het huis van een Pakistaanse familie, die allerlei Pakistaanse hapjes had klaargemaakt;






Na 3 kwartier werden we verwacht voor een voorgerecht bij Katie, onze Amerikaanse overbuurvrouw die een garnalen salade had gemaakt.

De volgende gang, in het huis van de Engelse Liz en Miles, kregen we een tussengerecht in de vorm van een salade met chorizo en blauwe kaas;



Daarna kregen we een Indonesisch hoofdgerecht bij Zwitserse buren;

En het toetje (passievruchtentaart en champagne) bij ons;



Om half 10 werd de avond gezamelijk afgesloten met een (BYO) slaapmutsje aan het zwembad;



Iedereen was bijzonder enthousiast en de volgend datum voor een progressive dinner is al geprikt; begin februari!
Het is een ontzettend leuk concept voor wie buren beter wil leren kennen, en zeker in een stad als Jakarta is het een verademing niet met de auto erop uit te hoeven! En... het is voor niemand veel werk (behalve voor sommige dienstmeisjes...)







                                                                                .

No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.