Blog Archive

Followers

Saturday, March 28, 2009

Barbarians



Er is een rugby team in Singapore met de naam Barbarians. Volledige naam; Barbarians, centre of excellence.
Dit team wordt geleid door Tom, een ex Australische rugby prof, inmiddels met buik en zelfde maat snor, maar het fanatisme is niet afgezwakt met de jaren. Hij heeft de Barbarians opgezet, en 2 keer per jaar houdt hij een selectie middag voor alle rugbyers in Singapore, die hij 3 uur test op behendigheid, inzet, doorzettingsvermogen en spelvaardigheid (en vast nog een aantal andere criteria).
In september had Jillis ook meegedaan aan deze selectie middag, maar was toen afgewezen. Half maart was de selectie voor dit seizoen en weer ging hij er vol optimisme heen. Hij deed flink zijn best, maar omdat er 2 leeftijdsjaren in 1 team zitten, en hij bij de jongste behoorde, durfden we er niet al te veel van te hopen.

Hij zou maandag middag gebeld worden; om 8 uur nog niets gehoord en zijn vriendje ook niet, dus we dachten dat het weer niets was geworden. Echter; kwart over 9 belde de coach, met felicitaties want Jillis was aangenomen!
Half 10 belde Marijn; ook hij zat er bij, dus dubbel feest want zij zijn de enige Nederlandse jongens die rugbyen in Singapore (zij zitten op verschillende clubs en scholen) dus dubbel leuk dat ze allebei in de selectie zitten.

Afgelopen donderdag had hij de 1e training, 's middags van 5 tot 7. Kleine impressie;


.
Uitgekozen "under 11's" en "under 13's". Jillis wordt dit jaar 11 dus hij zit bij de "under 13's".
Trainer Tom is het kale mannetje in het midden.
.

Mooie tackle, Jillis!

Jillis in licht blauw shirtje, rechts van het midden.
.
Eind april is er een officiele shirt presentation en in juni gaat meneer zijn eerste uitwedstrijd spelen in Sydney, gesponserd. Hoewel ik vrees dat ouders de hoofdsponser zijn want in mei is er een lichtelijk verplicht gala diner ter werving van sponsergelden. Er zijn vervelender verplichtingen, toch?
.
En 3 juni was het zover; het hele clubje met 4 trainers naar Sydney;
.
.
En geloof mij dat 4 mannen het hele groepje (50 jongens van 9 tot 13) prima aan kon; wie zich niet inzet, niet slaapt, niet eet of zich misdraagt wordt zonder pardon uit de selectie gezet. Ze hebben een geweldig toernooi gehad, geen wedstrijd verloren, en ook nog een boottocht langs het beroemde operahouse gemaakt en 2 uur naar de dierentuin geweest. Smaakt naar meer; in september zijn er weer open selectie dagen en moet Jillis zich weer zien te plaatsen...


.

No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.