Blog Archive

Followers

Saturday, November 5, 2011

25 maart 2011 - mijn 50e verjaardag


25 maart werd ik 50 jaar. Ik had besloten om het overdag te vieren met mijn vriendinnen, omdat de kinderen toch naar school moesten en Peter naar zijn werk.
Ik had mijn vriendinnen een uitnodiging gestuurd voor 3 'onderdelen', en ze mochten zelf bedenken of ze naar alledrie wilden komen of naar 1 of 2.

Allereerst was iedereen welkom om 9 uur bij mijn yoga centrum Om Shiva. Mijn leraar Asokan had beloofd een beginners klas voor hen te doen.
Er zitten natuurlijk wel wat gevorderden yogini's onder mijn vriendinnen, maar dat is Asokan; hij kan zelfs een beginners les met gevarieerd publiek voor iedereen uitdagend maken.
Bovendien zijn Sylvie, mijn yogamaatje, en ik eerst nog naar zijn les om half 8 gegaan - vandaar al die zweetplekken op mijn t shirt...


Om Shiva yoga center. Asokan

Om Shiva ligt 5 minuten fietsen van mijn huis; ideaal natuurlijk. Het ligt net buiten een drukke verkeersweg, in een groen stukje Singapore.
Iedereen kwam keurig op tijd, en zoals altijd begon Asokan de yogales met pranayama - ademhalings oefeningen;


Na de ademhalings oefeningen en de warming up begon de les. Iedereen deed echt zijn best. (die bruine priemende ogen laten je weinig keus)

Cora de hele groep in downward facing dog



Na de les kreeg iedereen die wilde een massage, waar er het nodige gekraak aan te pas kwam

Nog even een groepsfoto en dan op naar de koffie en taart.

Dat was bij mij thuis. Iedereen ging eerst even douchen bij Om Shiva, hun eigen huis of bij mij, en tegen 11 uur zaten we allemaal fris en schoon in mijn tuin.
Peter en Lilith hadden de avond ervoor een spandoek en een Sara pop gemaakt. Dit is totaal onbekend bij de niet-Nederlanders onder mijn vriendinnen en ze vonden het erg apart.


Na de koffie zijn we naar Little India gegaan, de Indiase wijk in Singapore. Daar zit een Indiaas restaurant, waar je met blote voeten aan lage tafels heerlijk kunt eten.


Na een heerlijke lunch ging iedereen naar huis en 's avonds zijn we met ons gezin Indonesisch gaan eten op Clark Quay.
Het was een fijne dag.


















No comments:

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.