Blog Archive

Followers

Monday, October 27, 2008

Nightsafari in Halloween sfeer.




16 oktober kregen we onze eerste visite uit Nederland; mijn vriendin Saskia. Ze wilde heel graag naar de misschien wel beroemdste attractie van Singapore; de nightsafari. En omdat deze nachtelijke dierentuin deze maand in Halloween sferen was, besloten we allemaal mee te gaan.
Toen we 8 jaar geleden in Singapore woonden, zijn we ivm de leeftijd van de kinderen slechts 1 keer naar deze bijzondere dierentuin geweest. Het had toen veel indruk op ons gemaakt, en vol verwachting gingen we direct na het eten op pad. Het begon al te schemeren en het park ging om 19.00 uur open.
De entree was al erg leuk; overal liepen griezelig verkleedde mensen rond;





We besloten eerst de dierenshow te bezoeken, vlak na de entree.
De presentratrice was een erg humoristisch mens en de nachtdieren die mee deden met de show vaak ook. Het meest bijzondere was een witte wolf, die zich heel even liet zien vanaf een rots. Omdat je niet mocht flitsen, heb ik helaas geen mooie foto van dit schouwspel.

Hierna liepen we de hele trail die door het park slingerde. Alle dieren waren zeer sfeervol verlicht. Maar ook hier; geen flits toegestaan dus geen foto's voor jullie. Wel jammer, want het is echt een zeer bijzondere dierentuin. De meeste dieren hebben veel ruimte en ze hebben maar een paar uur per dag 'last' van publiek. (deze dierentuin ligt naast de gewone dierentuin, maar de dieren worden nooit uitgewisseld)
Het vleermuizen verblijf, waar de vleermuizen om je oren vliegen, kon Lilith zich nog goed herinneren. Zij was ruim 5 toen we vertrokken uit Singapore; Jillis was bijna 3 en kan zich nauwelijks nog iets herinneren.
Het laatste stuk van de trail liep je door een stuk bos zonder dieren. Hier kwamen diverse ongure types uit de bosjes te voorschijn, en waren er enkele bloederige taferelen te zien.





Door het hele park rijdt er ook nog een electrische trein. Dit hadden we voor het laatst bewaard. Je komt door delen van de dierentuin waar je te voet niet kan komen en diverse dieren kun je bijna aanraken.
Ook de trein reed weer door een halloween bos. Op een gegeven moment sprongen de griezels zelfs de trein in, op de bank waar Jillis en Lilith zaten. Ze vlogen, elkaar omarmend, naar het uiteinde van de bank, waar op hetzelfde moment ook daar een griezel instapte.
GILLEN!

Het was een geweldige avond en wie er ooit naar Singapore komt mag deze belevenis echt niet missen!

1 comment:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.

About Me

My photo
Voorschoten, Netherlands
Ik ben dit blog in mei 2008 begonnen als vervanging van de nieuwsbrieven die ik regelmatig naar familie en vrienden opstuurde. Ik ben getrouwd met Peter, die voor een Nederlandse baggermaatschappij werkt, en we hebben 2 kinderen, Lilith (23 jaar) en Jillis (20 jaar). Sinds augustus wonen wij in Dubai en in Voorschoten. De kinderen studeren allebei in Nederland; Lilith IBA in Rotterdam en Jillis fiscaal recht in Leiden. Behalve in Nederland heb ik ook 4 jaar in Davos (Zwitserland), 3 jaar in Karratha en Geelong (Australie), 2,5 jaar in Janabiyah (Bahrein), 8 jaar in Singapore en 2 jaar in Jakarta (Indonesie) gewoond. Peter woont sinds een jaar meestal alleen in het buitenland; eerst een jaar Vitoria, Braziliƫ en nu in Dubai. Ik ben begonnen met diverse studies in de alternatieve gezondheidszorg. In mijn blogs schrijf ik over de belevenissen van ons gezin, over onze avontuurlijke vakanties en wat er verder nog in onze levens speelt.